Keresés

Keresés :  
Válasszon Kategóriát
Hogászházak, horgász szállások

Tolnai: Szépen berendezett 4-5-6 fős nyaralóház

Szállás címe: 8640 , Fonyód, Mandulás út 8.
Szállás típusa: Vendégház
Osztályzat: ***
Akadálymentesített: Nem

Férőhely:

Igényesen berendezett egyszintes, tágas, kertes ház 6 fő részére Fonyódon, 700 méterre a szabadstrandtól.

Max. férőhely: 6 fő

Az ingatlan alapterülete: 100 m²

Alsószint berendezése: 3 db 2 ágyas szoba, nappali SAT-TV-vel és étkezővel, jól felszerelt szépen berendezett konyha (a vendégszámnak megfelelő tányér, krómozott edények, evőeszköz, hűtő, kávéfőző, mikro, mosogatógép, gáztűzhely). Ezen a szinten 1 kádas fürdőszoba WC-vel áll a vendégek rendelkezésére.

Információ: Fa bútorokkal berendezett fedett terasza és filagóriája van a nyaralóháznak. A kertben grillezési lehetõség áll a vendégek rendelkezésére. Csendes, nyugodt utcában fekszik. A háznak gondozott, szép udvara van. Parkolási lehetőség van az udvarban. A szállásadó a számára kialakított különbejáratú apartmanban lakik.

Távolságok: Strand: 700 m, bevásárlási lehetőség, étterem: 400 m.

Háziállat: Ezen a szálláshelyen sajnos nem megengedett.

Nyitvatartás kezdete, vége
egész évben
Telefon:
0685562045
Email cím:
baltrav@t-online.hu
Árak:

A nyaralóház heti árai :

4 fő esetén: 98.000,- Ft/hét


5 fő esetén: 122.500,- Ft/hét


6 fő esetén: 147.000,- Ft/hét


Az adott szezonidőre vonatkozó szállásdíj tartalmazza: a víz- és villanyfogyasztást, ágyneműhasználatot és a végtakarítást. Hosszabb tartózkodás esetén a kéthetenként egyszeri takarítás és a kéthetenkénti ágyneműcsere díját.

A szállásdíj nem tartalmazza az idegenforgalmi adót (18-70 év között), melynek összege településenként változó és a megérkezés napján közvetlenül a szállásadónál fizetendő.

A szálláshely bérleti díja függ az igénybevételi időszaktól (pl.: előszezon, főszezon, utószezon) és a lefoglalt vendégéjszakák számától.
A legrövidebb tartózkodási idő a főszezonban 7 éjszaka

Szolgáltatások a szálláson:

SZÉCHENYI PIHENŐKÁRTYÁT ELFOGADJUK !

Szolgáltatások a szállás közelében:

Miért éppen Fonyód?
-… mert a csodálatos környezetben fekvő Fonyód a pihenni vágyó gyermekes családok ideális nyaralóhelye;

- … mert Fonyódon ingyenesek a strandok;

- … mert Fonyódon van heti két alkalommal a déli Balaton-part legnagyobb piaca;

- …mert Fonyódról csupán 20 perces hajóúttal közelíthető meg a borairól híres Badacsony;

- … mert Fonyód sétányáról látható a Balaton legszebb panorámája.

Közelben lévő horgászvizek típusa:
Balaton,csatorna,árok
Horgászvizek ismertetése:

A Balaton (becenevén a „magyar tenger”; latinul Lacus Pelso, németül Plattensee) Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 77 km hosszú, szélessége 1,3–14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km².
A Balaton a Dunántúl közepén terül el, északon a Balaton-felvidék, nyugaton és délen a Zalai- és a Somogyi-dombság, keleten pedig a Mezőföld határolja.
A Balaton Európa-hírű természeti kincsünk, Magyarország legnagyobb tava. Legnagyobb mélysége 11 m, átlagos mélysége 3-4 m. A déli parton sekélyebb a víz, ezért nyáron hamar felmelegszik. Északi partján a Bakony erdő-borította hegyei emelkednek. A Balaton-felvidék napsütötte lejtőin sok szőlőt és gyümölcsöt termesztenek. Nyáron a kellemes időjárás, az északnyugati szelek által terelgetett vitorlások, a harmonikus szépségű táj megnyugtató hatással van a pihenő emberekre.
A tó vízmennyisége 1800 millió m³, 2,2 év alatt "cserélődik ki". Vízgyűjtő területe 5180 km², Fő táplálója a Zala folyó, de számos kisebb patak is folyik bele. Vízszintje nyaranta a párolgás miatt csökken, ősszel és télen a csapadék miatt pedig emelkedik.
A Siót elzáró turzásokat mesterségesen először Galerius római császár törette át. A tó mai vízszintjét alapvetően a 19. század derekán, a déli parton haladó Déli Vasút építésekor végrehajtott jelentős vízszintcsökkentés határozta meg.
A vízszintet jelenleg az 1976-ban elkészült siófoki zsiliprendszer révén mesterségesen szabályozzák a tengerszint feletti 104 méteres szint körül.
A Balaton vízgyűjtőn található 40 vízfolyásban eddig 37 halfaj előfordulását lehetett bizonyítani. Ezek állománya tehát a tóhoz mérve igen gazdag (a Balatonból rendszeresen 15–17 faj kerül elő). A vízfolyások többsége erős humán befolyás alatt áll. A vízgyűjtő halastavai számos, a patakok halfaunájába nem illő, természetes állapotban elő nem forduló fajjal „gazdagítják” a vízgyűjtő halállományát (kínai razbóra, amur, busa-félék, szivárványos pisztráng, tükörponty, ezüstkárász, naphal). A nem honos fajok közül ki kell emelnünk a kínai növényevő fajokat (busák, amur), melyeknek elsősorban a somogyi oldalon található halastavakból kiszabaduló egyedei folyamatos utánpótlást biztosítanak a balatoni busa és amur állományoknak.
Fő halfajták:
• Angolna (betelepített; Anguilla anguilla)
• Amur (betelepített)
• Balin (más néven ragadozó őn)
• Busa (betelepített; Hypophthalmichthys molitrix)
• Csuka
• Compó
• Domolykó
• Fogassüllő (Lucioperca lucioperca)
• Garda
• Harcsa (Silurus glanis)
• Pontyfélék (például tőponty, Cyprinus carpio; dévérkeszeg, Abramis brama)


Létrehozás dátuma: 2012-11-22 14:08:29    Találat: 401
Powered by Sigsiu.NET

Látogatók

Oldalainkat 6 vendég böngészi